Wegenwerken Herseltsesteenweg !

Beste klant,

LET OP!  Er zijn wegenwerken op de Herseltsesteenweg als je van kant Aarschot of Leuven komt.
Er is een wegomlegging via de Liersesteenweg.
Buiten de spitsuren is dit een 10-tal minuten extra rijden.
Vanuit Herselt geraak je wel gewoon tot bij ons.
De foto’s hieronder geven de details weer.

Alvast bedankt om hier rekening mee te houden bij een bezoek aan ons.
We verwennen je bij aankomst graag met een koffie, thee of iets fris.

 

 

"Herseltsesteenweg kant Aarschot afgesloten | volg de omleiding "

Veilig fietsen langs de Herseltsesteenweg

Wegen en Verkeer plant de herinrichting van de Herseltsesteenweg (N19) in Aarschot, van tankstation Gabriëls tot aan de Kalsterloop, de grens met de provincie Antwerpen. De herinrichting is vooral nodig om de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verbeteren. De gewestweg wordt veel gebruikt door leerlingen van nabijgelegen scholen Hoogvlieger en de Vrije Basisschool Ourodenberg. Hoewel er een snelheidsbeperking geldt van 50 km per uur, nodigt de weg sommige bestuurders toch uit om sneller te rijden.

Daarom is het van belang de drukke gewestweg zo veilig mogelijk in te richten voor zachte weggebruikers.

Er komen veilige fietspaden en oversteekplaatsen die voldoende ruimte moeten creëren voor fietsers en voetgangers. Daarnaast zorgen we voor de aanplanting van verschillende groenstructuren en voorzien we aangepaste verlichting. Het kruispunt met de Oude Mechelsebaan wordt ook volledig opnieuw ingericht. Onder andere een middenberm op de Herseltsesteenweg moet ervoor zorgen dat aan het kruispunt het aantal ongevallen met zachte weggebruikers drastisch vermindert.

  • Voorziene duur werken is tot eind 2023?!  Maar blijkbaar vlot het goed en misschien zou tegen de zomer alles klaar zijn.  Hopen van wel maar nog even afwachten dus.