wegenwerken Herseltsesteenweg van 19/4/22 tot eind 2023

Beste klant,

BELANGRIJKE INFO

Hinder!?
Vanaf 19 april
 wordt de Herseltsesteenweg tussen de Kerkstraat en de Kalsterloop volledig afgesloten voor doorgaand verkeer.
Tussen Aarschot en Herselt zal je tijdelijk moeten omrijden via:

    • Tussen Aarschot en Ramsel volg je in beide richtingen een omleiding via de Madestraat, Hoevenstraat, Begijnendijksesteenweg, Plankenbrug, Sleutelbaan, Mechelbaan en Liersesteenweg (N10). Zie foto hieronder.
    • Van Herselt richting Aarschot is er een enkelrichting omleiding via de Gijmelsesteenweg en de Wolfsdonksesteenweg.
      Maar wij zijn via deze kant gelukkig gewoon bereikbaar!

 

"geduld is een mooie deugd..."

Veilig fietsen langs de Herseltsesteenweg

Wegen en Verkeer plant de herinrichting van de Herseltsesteenweg (N19) in Aarschot, van tankstation Gabriëls tot aan de Kalsterloop, de grens met de provincie Antwerpen. De herinrichting is vooral nodig om de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verbeteren. De gewestweg wordt veel gebruikt door leerlingen van nabijgelegen scholen Hoogvlieger en de Vrije Basisschool Ourodenberg. Hoewel er een snelheidsbeperking geldt van 50 km per uur, nodigt de weg sommige bestuurders toch uit om sneller te rijden.

Daarom is het van belang de drukke gewestweg zo veilig mogelijk in te richten voor zachte weggebruikers.

Er komen veilige fietspaden en oversteekplaatsen die voldoende ruimte moeten creëren voor fietsers en voetgangers. Daarnaast zorgen we voor de aanplanting van verschillende groenstructuren en voorzien we aangepaste verlichting. Het kruispunt met de Oude Mechelsebaan wordt ook volledig opnieuw ingericht. Onder andere een middenberm op de Herseltsesteenweg moet ervoor zorgen dat aan het kruispunt het aantal ongevallen met zachte weggebruikers drastisch vermindert.

  • Deze werken duren tot eind 2023?!  Wij zijn natuurlijk voorstander van veiligheid voor de zwakke gebruiker maar vragen ons af wel af waarom dit zo lang moet duren voor een relatief kort stuk.  Maar we kunnen niet anders dan dit ondergaan.