nieuws

In de winter, wanneer de energie- en gasrekeningen het hoogst zijn,  zoeken we naar efficiënte manieren om het energieverbruik te verminderen.

Terwijl er volop in warmtepompen en zonnepanelen geïnvesteerd wordt, zijn er ook andere oplossingen die je niet over het hoofd mag zien.

Isolerende gordijnen vormen een uitstekend alternatief of bijkomende toepassing om energie te besparen en het binnenklimaat te optimaliseren.

Bovendien zijn ze niet alleen functioneel, maar geven ze altijd een upgrade aan jouw interieur op esthetisch vlak.  Dat is toch onze doelstelling.

"een evenwicht tussen esthetiek en functionaliteit"

Welke gordijnstof kies je?

De ervaring leert ons dat zelfs een dunne stof al een barrière vormt en luchtverplaatsing en dus koude tegenhoudt.  Maar het is logisch dat dichter geweven en zwaardere kwaliteiten efficiënter zullen zijn. Om die reden zijn fluwelen stoffen, evenals een Dim-out of een Black-out, een perfecte keuze.
Valt je keuze op een minder zware stof, dan kan deze altijd gevoerd worden, zo verhoog je opnieuw het volume/de massa.
Wil je liever iets meer licht binnen? Kies dan voor een minder zwaar overgordijn in combinatie met een fijnere transparante stof, een rolgordijn of jaloezie.

 

Type raamdecoratie?

Een dubbele of gecombineerde raamdecoratie is altijd een plus want dit vormt een luchtlaag (die op zich weer isoleert).

Overgordijnen zijn, zoals daarnet beschreven, door hun massa isolerend.
Hoe meer golvingen in de stof (vloeite), hoe beter ook.
Bevestig indien mogelijk het gordijn aan een plafondrail.  Zo wordt de luchtverplaatsing (van warm naar koud) beperkt.
Ook als roomdivider zijn gordijnen niet alleen knap maar ook zeer doeltreffend.  Je kiest de vorm van je cocoon strak of organisch, en creëert een nieuwe ruimte binnen je woning wanneer je dat zelf wil.

Duettes® zijn ook een goede keuze omwille van de honingraat structuur.  Ze kunnen compact tegen het raam geplaatst worden indien de situatie het toelaat en bestaan zowel verduisterend als lichtdoorlatend.

 

Wanneer plannen?

Wanneer plan je dit best?  Het is altijd het juiste moment om dit te overwegen, want zowel in de winter als in de zomer geniet je van de isolerende werking van gordijnen.  Hou er wel rekening met dat maatwerk wat tijd vraagt.  Hierover geven we je graag meer info in onze showroom.
Neem contact via mail of telefoneer ons voor een afspraak.